YOGA HVER DAG?

y-4

HVORDAN KLARE Å FÅ INN LITT YOGA I EN TRAVEL HVERDAG?

Det må du faktisk skape rom for. Ingenting kommer av seg selv og yoga er ingen unntak. Forsøk å legg yoga til som en rutine i hverdagen din, akkurat som når du pusser tennene om morgenen og kvelden. Du gjør det fordi du er lært opp til å gjøre det. Å pusse tennene er en hverdagslig helemessig rutine.

Yoga skal ikke være komplisert. Det skal være tilgjengelig, oppnåelig, nødvendig og være for alle. Yoga er mer enn bare det som skjer på matta, det er en livsstil. Du må bestemme deg for at du vil ha yoga i livet og nære det. Sett det som en prioritering og start med å integrere små øvelser som får deg til å føle deg bra. Det kan være å starte morgenen med noen enkle yogaøvelser eller gjøre solhilsensekvensen. Du må sette av tid og planlegge. Kanskje du må begynne å legge deg tidligere og stå opp tidligere? Med andre ord, du må skape nye gode rutiner og vaner i hverdagen din.

y-6

OK, så her er 3 tips til hvordan du kan få inn litt yoga hver dag:

 1. Start med å gjøre fem solhilsen A og 3 solhilsen B hver morgen (ca 20 min.) Se mine yogavideoer for både nybegynnere og litt øvet på min YouTube-kanal: Sheila Lyhne.
 2. Omtrent midt på dagen, rundt lunsjtider (aller helst etter du har spist), forsøk å finn et sted hvor du kan sitte litt for deg selv og ta helt enkelt 8 dype pust gjennom nesa (like lange inn- som utpust) med lukkede øyne og rett sinnets fokus innover. Det du spiser påvirker hvordan du har det og ikke minst klarer å yte hver dag. Bare en vennlig påminnelse om at kostholdet i yoga er vesentlig, og sunn mat har uten tvil en positiv effekt! Sørg for at du får i deg nok næringsrik mat slik at kroppen og sinnet ditt kan fungere optimalt og er mer i balanse.
 3. Legg deg tidlig. Hvis du deler seng med noen så vær gjerne den første som legger deg og mediter litt alene før du skal sove. Gi slipp på alle tanker og forestillinger om hva som er… Prøv å si til deg selv at en ny dag er en ny sjanse. Det vil forhåpentligvis ta bort noe av stresset vi alle kan føle på i en hektisk hverdag og heller være med på å åpne opp, som vi er så flinke til å si i yogaverdenen:) Minn deg selv på at du ikke trenger noe. Sett mer pris på det du faktisk har og ER. Hvis du ikke er fornøyd med slik du har det, OK, gå videre – du er ikke et tre! Det finnes alltid tid for forandring og utvikling hvis det er det du trenger. y

Disse tipsene var for å illustrere at yoga er mer enn bare de fysiske asanaene (stillingene) som gjøres på en yogamatte. Det trenger ikke være så strengt og komplisert, det bør føles naturlig for deg, og det lover jeg det vil gjøre når du forstår at yoga er en livsstil.

y-5

Det å være god mot deg selv er også yoga. Å ta vare på deg selv gjør at du også kan være god mot andre<3

love&light, Sheila

4 Comments

 1. Mette Nygaard Moss

  Hallo
  Så flott blogg du har. Gleder meg til å følge deg:)

  Mette

  1. Sheila Lyhne

   Hei Mette! Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre:)
   Her er du hjertelig velkommen<3 Bare meld meg i kommentarfeltet om det er noe du lurer på.
   God klem!

 2. Veldig inspirerende Sheila☺️? Enkle tips å få med i en hektisk hverdag!

  1. Sheila Lyhne

   Tusen takk Carina, det gjør meg skikkelig glad å høre!
   Yoga trenger ikke være mer komplisert enn det;)
   Klem!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *