YOUR SHIT IS NOT MY PROBLEM

pc-13

Ja, der sa jeg det. I dag har jeg lyst til å dele noe mer personlig med dere om noe jeg tror vi kan bli flinkere å minne oss selv på.

“Dine problemer er faktisk ikke mine problemer” – det har jeg erfart kan være vanskelig for noen å forstå. Når du først leser denne setningen virker den kanskje litt hard og følelsesløs, men det har ikke noe med saken å gjøre.

Det jeg prøver å si er at vi alle må ta ansvar for vår egen oppførsel og de valgene vi tar. De problemene DU skulle ha MÅ ikke JEG løse for deg, uavhengig av hvilken relasjon eller rolle du har. For all del, jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg eller vil hjelpe noen som trenger det og som jeg er glad i, men det handler om å ikke skyve sine egne problemer over på andre, eller å få andre til å bære deg. For vet du? Det er det ingen som kan gjøre på sikt. Den jobben må du gjøre selv. Løfte deg opp og tenne ditt indre lys. Bli uavhengig og selvstendig.

Til og med yoga kan ikke fikse deg hvis du ikke er villig til å ta ansvar selv. Yoga er en fantastisk metode og et verktøy til en større innsikt og bevisshet, men hva du vil få ut av yoga er helt opp til deg!

pc-11

Har du opplevd at du har blitt satt i en situasjon du ikke skjønner hvordan du havnet i? Jeg mener, at du plutselig har fått fanget fylt med andres problemer og fått beskjed om at du må ta ansvar for dem? Haha, jeg har dessverre det. Det er ikke synd på meg, for jeg vet at på en eller annen måte har jeg klart å sette meg selv der, MEN det kan også skje at du rett og slett har blitt bombandert av et annet menneske med sine issues – sånn helt ut av det blå! Det er ikke bra.. og det er det jeg snakker om her. Ulike energier påvirker en og noen mennesker stjeler faktisk andres energi, tar lite hensyn og er svært umodne. Det er ikke nødvendigvis sagt at de mener å gjøre deg vondt. De vet bare ikke bedre…

Jeg skriver dette i håp om at det vil hjelpe andre eller om du selv har opplevd lignende – for å fortelle at DET ER IKKE DITT ANSVAR å fikse andre. Det er klart man kan være der som en venn og støtte, men ikke legg andres problemer på dine skuldre.

Vi er alle ulike og unike idivider, noe jeg synes er veldig flott og må respektere. Det er fort å glemme, selv om vi er voksne mennesker, og dessverre finnes det mennesker som har manglende respekt, lite selvinnsikt og aksept for andre og lar sitt ego gå foran alt.

pc-12

I stedet for å møte dette med sinne og frustrasjon, prøv så godt du kan å møt det med vennlighet selv om det kjennes urettferdig. Verden ER urettferdig. Husk at vi alle har våres fighter og går gjennom livet på hver vår måte. Årsaken til at noen dytter sine egne problemer på andre og ikke tar ansvar – er for meg et tydelig tegn på usikkerhet og frykt. Det kan også være misunnelse og sjalusi? Er ikke lett å si, men når jeg har møtt på slike utfordringer i livet har jeg heller vært mer opptatt av å prøve og forstå hvorfor de oppfører seg slik i stedet for å bli arg og forbanna. Sier ikke at det ikke er lov å reagere, det er selvsagt helt normalt (!), men det har i alle fall hjulpet meg med å legge ting bak meg og gå videre. Psykologi og mennesker er utrolig interessant synes jeg, og det handler om å kunne se seg selv og situasjonen utenfor.

Jeg lærer noe hver dag, og ettersom jeg blir eldre er jeg faktisk takknemlig for mennesker som kommer inn i mitt liv som lærdom, på godt og vondt, selv om det kan virke meningsløst og uforståelig der og da. Det er mye på grunn av dem at jeg vokser og utvikler meg. Det velger i alle fall jeg å tro:)

<3 Sheila

5 Comments

 1. Kirsti Eikheim

  Kloke ord, kjæreste Sheila!!!

  1. Sheila Lyhne

   Takk Kirsti <3

 2. Kjempebra innlegg! Det traff meg og jeg synes det er så godt at du tar opp slike viktige ting som dette. Er ikke ofte det blir snakket om. Du er rå! Klem fra Oda

  1. Sheila Lyhne

   Hei Oda! Tusen takk, så veldig hyggelig:)
   Klem Sheila

 3. Spot on??

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *